Koken op de camping kan lastig zijn
Er is meestal geen oven, dus eten bereiden op een kampfornuis is problematisch. Bovendien zijn er meestal maar één of twee branders om te koken. Het is het beste om voedsel te bereiden met bederfelijke ingrediënten zoals pasta en rijst die nog niet bedorven zijn. Het toevoegen van ingeblikt voedsel zoals tomaten- of tonijnsaus aan je kampvuur is handig. Deze ingrediënten haal je gemakkelijk uit je campingstoel en voeg je toe aan de pan. Deze maaltijd kan het beste aan tafel worden geserveerd als hij al een tijdje heeft gekookt. Ook als je maar een paar gerechten bereidt, is het gebruik van de vaatwasser op de camping een groot gemak.
15 handige recepten voor op de camping
1.Wraps met kip, avocado en mango: Snijd kipfilet in blokjes, kook deze in wat olie en voeg wat zout, peper en kruiden naar smaak toe. Bak er vervolgens wat ui en knoflook bij. Roer de mango, avocado en kip door elkaar en vul de wraps met het mengsel. Ook lekker met een glaasje rivella.
2.Kruidenburgers met courgette: Kneed een burger van gehakt, ui, knoflook en kruiden naar smaak. Bak de burgers in wat olie en voeg wat courgette in de pan. Bak de courgette mee en serveer de burgers met wat salade.
3.Courgettepizza: Rasp de courgette en knijp het vocht eruit. Kneed een deeg met bloem, zout, olie en wat water. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met tomatensaus. Beleg het met de geraspte courgette, Kaas en andere ingrediënten. Bak de pizza in de oven.
4.Quinoa-salade met groenten: Kook de quinoa volgens de verpakking en laat deze afkoelen. Voeg wat gesneden paprika, tomaat, bosui, komkommer en ui toe. Breng op smaak met kruiden, olie, azijn en wat zout en peper.
5.Gegrilde vis met groenten: Snijd wat courgette, paprika, aubergine en champignons in dunne plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met olie en kruiden en leg hierop wat vis. Bak in de oven.
6.Tortillawrap met zalm en spinazie: Verwarm de tortilla's en bestrijk met een sausje van yoghurt, mosterd en kruiden. Beleg de wraps met gerookte zalm, spinazie, paprika, tomaat en rode ui. Rol op en serveer.
7.Gegrilde groenten met rijst: Snijd courgette, paprika, ui, champignons en tomaat in dunne plakjes. Bak de plakjes in wat olie en kruiden. Kook de rijst en voeg de gegrilde groenten toe. Breng op smaak met wat sojasaus.
8.Vegetarische pastasalade: Kook de pasta volgens de verpakking. Voeg wat gesneden paprika, tomaat, wortel en ui toe. Breng op smaak met olie, azijn, kruiden, zout en peper.
9.Visburgers met komkommer: Kneed een burger van gehakt, ui, knoflook en kruiden naar smaak. Bak de burgers in wat olie en serveer met wat komkommer, tomaat en sla.
10.Gegrilde groenten met couscous: Snijd courgette, paprika, ui, champignons en tomaat in dunne plakjes. Bak de plakjes in wat olie en kruiden. Kook de couscous en voeg de gegrilde groenten toe. Breng op smaak met wat olie, zout en peper.
11.Pittige kipspiesjes met groenten: Snijd kipfilet in blokjes en marineer deze met olijfolie, knoflook, kurkuma, sambal en wat kruiden naar smaak. Speer de blokjes op een spies en gril deze. Serveer met wat gegrilde groenten.
12.Gegrilde groenten met aardappelpuree: Kook de aardappelen en stamp deze tot puree. Snijd courgette, asperges, paprika, ui, champignons en tomaat in dunne plakjes. Bak de plakjes in wat olie en kruiden. Serveer de gegrilde groenten met de aardappelpuree.
13.Groentefajitas met tortilla's: Bak wat ui, paprika, courgette en tomaat in wat olie en kruiden. Verwarm de tortilla's en beleg met de groentemix. Voeg wat geraspte kaas toe en rol de tortilla's op.
14.Gebakken eieren met groenten: Bak wat ui, paprika, courgette en tomaat in wat olie en kruiden. Voeg de eieren toe en bak deze mee. Serveer met wat sla.
15.Salade van gegrilde groenten met courgette: Snijd courgette, paprika, ui, champignons en tomaat in dunne plakjes. Bak de plakjes in wat olie en kruiden. Voeg wat feta, komkommer, olijven en zongedroogde tomaten toe en breng op smaak met wat olie, azijn, kruiden, zout en peper.