Wrap met kipfilet

Smaakvolle wraps die het perfect zijn als snelle lunch, op een zomeravond of on the go. Dit is 1 van mijn favoriete recepten en kun je meerdere keren per week toepassen.

Benodigdheden

4 kipfilets
4 plakjes bacon
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 blikje gepelde tomaten
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
50 gram feta, in blokjes
2 eetlepels pijnboompitten
1/2 komkommer, in blokjes
1/4 rode paprika, in blokjes
50 gram rucola
Zout en peper naar smaak

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de kipfilets op een bakplaat en wikkel ze in elk afzonderlijk in een plakje bacon. Bak de kipfilets in de oven in ongeveer 15 minuten gaar.

Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de gepelde tomaten, komijnpoeder, chilipoeder en paprikapoeder toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de feta, pijnboompitten, komkommer en paprika toe aan de saus en laat het nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de rucola over 4 borden en leg hierop de gebakken kipfilet. Giet de saus over de kip en serveer direct.