Gegrilde groenten oven

Gegrilde groenten in de oven zijn een heerlijke en gezonde manier om groenten te bereiden. Om gegrilde groenten in de oven te maken, begin je door de groenten te snijden in stukken van gelijke grootte en ze in een kom te doen. Voeg vervolgens een beetje olijfolie toe en meng goed zodat de groenten aan alle kanten bedekt zijn met olie. Bestrooi vervolgens met zout en peper naar smaak.

Benodigdheden

Om gegrilde groenten te maken, heb je het volgende nodig:

Een mengsel van gesneden groenten naar keuze, zoals courgette, aubergine, paprika, ui, champignons en cherrytomaten.
Olijfolie
Zout en peper
Optioneel: kruiden naar keuze, zoals knoflookpoeder, paprikapoeder, tijm en rozemarijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de groenten in een kom met een beetje olijfolie, zout en peper en eventueel kruiden naar keuze. Roer alles goed door elkaar zodat de groenten aan alle kanten bedekt zijn met de olie en kruiden.

Bereiden

Verdeel de groenten over een bakplaat en zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen, zodat ze goed garen en knapperig worden. Zet de bakplaat in de oven en bak de groenten ongeveer 15-20 minuten, of tot ze gaar zijn en lichtbruin zijn aan de randen.

Serveer de gegrilde groenten warm als bijgerecht bij een hoofdgerecht naar keuze, zoals gegrild vlees of vis. Je kunt de groenten ook serveren met een dip naar keuze, zoals hummus, tzatziki of een kruidenmayonaise. Eet smakelijk!