Groene asperges van de bbq

De groene asperge kan je op verschillende manieren bereiden. Je kunt ze bijvoorbeeld kort grillen op de barbecue, of je kunt ze koken in kokend water. Verder kun je ze ook roerbakken met wat knoflook, zout en peper. De asperge kan ook worden gebakken in de oven met wat olijfolie, sjalotjes, knoflook en wat tijm. Als je de asperges gaat koken dan is het belangrijk dat je ze niet te lang kookt, anders verliezen ze hun smaak en worden ze slap en smaakloos.

Je kunt de asperges ook combineren met andere ingrediënten. Bijvoorbeeld met gebakken spekjes, geraspte Parmezaanse kaas, of gebakken knoflook en peterselie. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De lichte barbecuegeur vind je trouwens terug in de smaak van deze gegrilde asperges!

Benodigdheden

Ingrediënten (6 personen – bijgerecht, 30 minuten – ± 10 minuten)
1 bos groene asperges
olijfolie
citroensap
peper en zout
klontje boter

Bereiden

1.Was de asperges en snijd het kontje eraf. M
2.Meng in een ovenschaal 5 el olijfolie, 5 el citroensap en peper en zout.
3.Doe de asperges in de schaal en marineer ze gedurende 30 minuten, schep af en toe om.
4.Grill de asperges op een hete barbecue rondom tot ze gaar zijn. Leg een klein klontje boter erop en schep om.

Serveer de asperges bij een lekker stukje stokbrood met vis van de barbecue.