Vruchtensalade met mango en kiwi

Kleurrijke en exotische vruchtensalade met onder andere mango en kiwi. Boordevol belangrijke
vitamines zoals vitamine C en vitamine A. Mango bevat ook nog vitamine B6. Dit is een zeer gezond
nagerecht en nog lekker ook.
Personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Calorieën: 92 kcal

Ingrediënten

– 1 mango
– 2 passievruchten

– 1 papaja
– 2 kiwi’s
– 6 eetlepels sinaasappelsap
– 2 eetlepels citroensap

Bereiding

Schil de mango en verwijder de pit. Snijd de mango in stukken.
Snijd het vel van de papaja, snijd de papaja doormidden en haal de zaden eruit. Snijd de papaja
vervolgens in stukken.
Schil de kiwi’s en snijd ze in stukjes of plakjes.
Doe de stukken fruit in een kom en schep het door elkaar.
Maak het sap door het sinaasappelsap met het citroensap te mengen en het vruchtvlees van de
passievruchten. Halveer hiervoor de passievrucht, haal de zaden er uit en schep het vruchtvlees bij
het sap.
Verdeel het sap over de kom met vruchten en schep het nog even door elkaar voordat het opgediend
wordt. Serveer de salade meteen na bereiding.

Tips

Gebruik in plaats van sap een siroop. Siroop is te maken door 2 eetlepels suiker op te lossen in 6
eetlepels water in een pan op laag vuur. Laat ongeveer 2 minuten koken, haal de pan van het vuur en
voeg hier het citroensap aan toe. De siroop af laten koelen en over het fruit gieten.
Maak een salade van sinaasappelen, kiwi en aardbeien. Vang het sap van de sinaasappel op als deze
gesneden worden zodat er vers sinaasappelsap bij de salade komt. Halveer de aardbeien en meng
alles goed door elkaar. Gebruik de siroop zoals hierboven beschreven voor een heerlijke variatie op
deze salade.
Voor een andere variant gebruikt u meloen in plaats van papaja en kan er ananas worden gebruikt in
plaats van mango.

Deel dit vruchtensalade met mango en kiwi recept:

Facebook