Toetje met gedroogde abrikozen

Gedroogde vruchten zijn een heel gezond alternatief voor snoep. Deze kleine zoete heerlijkheden
bevatten allerlei essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en vitaminen. Een goede bron van
verschillende anti-oxidanten. Daarom zijn gedroogde vruchten ook een goed wapen in de strijd tegen
de kilo’s; door jezelf af en toe wat zoets toe te staan, is de drang om te snoepen al snel verdwenen!
Hieronder volgt een eenvoudig recept voor een abrikozentoetje. Je kunt dit ook gebruiken als vulling
voor vlaai of lekkere flapjes. Wil je het toetje extra feestelijk maken, dan garneer je het met een dot roomijs en nootjes. (daarmee wordt het uiteraard wel een stuk calorierijker!).

Ingrediënten

200 gedroogde abrikozen
60 gram suiker
10 gram aardappelmeel

Bereiden

Was de abrikozen en laat ze 24 uur wellen in ruim koud water.
Breng de abrikozen in het weekwater aan de kook, draai het vuur laag en laat ze tien minuutjes
doorkoken. Voeg vervolgens de suiker toe. Meng het aardappelmeel met een paar lepels koud water.
Verdun dat met wat van het vocht uit de pan en giet het al roerende bij de abrikozen. Verdeel de
abrikozen over dessertschaaltjes en garneer naar wens.

Tips:

Voor een kruidige smaak kun je tijdens het koken een pijp kaneel en een paar kruidnagels
toevoegen. Deze kruiden bevorderen de spijsvertering en kaneel staat er om bekend stabiliserend te
werken voor het bloedsuikergehalte.

Deel dit toetje met gedroogde abrikozen recept:

Facebook