Stamppot met varkensvlees

Deze stamppot is heerlijk in de winter, in de herfst of in de late zomer. Ook te maken als vegetarische variant door het vlees weg te laten en alleen de groenten te gebruiken. Deze stamppot is prima geschikt als een éénpans gerecht, wat er overblijft kan de volgende dag opgebakken worden in een koekenpan met een beetje olijfolie.

Personen: 2 personen
Bereidingstijd: 15 – 30 minuten
Calorieën: 380 kcal

Ingrediënten

Bereiding

Schil en was de aardappelen. Doe een klein laagje water in een pan en kook de aardappelen in 15
minuten gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken, als ze gaar zijn gaat dit makkelijk.
Was de paprika en de courgette en laat ze goed uitlekken.
Snijdt de bos uien, paprika en courgette in stukjes en hak de knoflook fijn.
Snijdt het varkensvlees in reepjes. Verwarm een koekenpan met de margarine en bak de vlees bruin.
Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.
Wanneer het vlees bruin is kunnen de groenten erbij gevoegd worden. Bak de groenten gaar in
ongeveer 10 minuten.
Voeg de bouillon bij de gare aardappelen en maak een gladde aardappelpuree. Voeg de groenten en
het vlees bij de puree en meng alles goed door elkaar.

Tips:

Voor een vegetarische stamppot moeten de stappen van het vlees worden weggelaten, gebruik
groentebouillon in plaats van vleesbouillon.
Sla is ook een goede groente om toe te voegen aan deze stamppot. Snijdt het hart van een krop sla in
kleine repen en voeg dit op het laatste bij de stamppot. Meng alles goed door elkaar.

Deel dit stamppot met varkensvlees recept:

Facebook