Recept: Sperziebonensalade

Sperziebonensalade

Ingredienten

Bereiding

Was alle kruiden en laat ze goed uitlekken. Maak de boontjes schoon en breek ze doormidden. Zet een pan water op en kook de sperziebonen met een beetje zout tot ze beetgaar zijn. Neem 4 bladeren basilicum en snijd deze in kleine stukjes. De bieslook kan het beste in kleine stukjes geknipt worden.

Voeg de olie, azijn, mosterd, basilicum, bieslook en een mespunt tijm samen in een kommetje om een dressing te maken, voeg zout en peper toe naar smaak. Snijd de 2 plakken ham in repen of stukken.
Was de tomaat en snijd deze in blokjes. Pak van de sla een aantal bladeren, afhankelijk van de grootte ongeveer 4 bladeren en snijd ze in kleine repen. Neem twee borden of kommen, wat de voorkeur heeft en verdeel de rucola, sla, tomaat, boontjes en de ham.

Tips:

Gebruik ook eens tuinbonen in plaats van sperziebonen. Tuinbonen kunt u ingevroren in zakken kopen. Kook de tuinbonen zoals aangegeven op de verpakking en voeg ze aan de salade toe in plaats van de sperziebonen.
Voor een goed vullende maaltijdsalade kunt u de ham vervangen door gekookte kipfilet en aardappel partjes. Kook de aardappelen niet te gaar, ze moeten niet uit elkaar vallen in de salade.
Deze salade is ook lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebraden kip met rijst of aardappelen.

Deel dit sperziebonensalade recept:

Facebook