Salade met garnalen

Een salade met garnalen, bosui en komkommer met een heerlijke zoete saus van onder andere
honing en citroensap. Deze salade met garnalen kan als voorgerecht worden opgediend, maar is ook
erg lekker als bijgerecht of tussendoortje. Dien de garnalen op in een hoog glas.

Personen: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Calorieën: 115 kcal

Ingrediënten

– 150 gram garnalen
– Koriander 3 takken
– 2 eetlepels citroensap
– 1 kleine bosui
– 1 eetlepel honing
– Komkommer
– Zout en peper naar smaak

Bereiding

Maak de koriander goed schoon, laat het uitlekken en hak het in kleine stukjes. Maak de bosui
schoon en snijd dit in kleine stukjes.
Maak de komkommer schoon en snijdt het in kleine stukjes.
Voeg de honing, citroensap, koriander samen en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed
door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat.

Verdeel de komkommer en de garnalen over twee borden of kommen. Voeg hier de klein gesneden
bosui aan toe en besprenkel het met het mengsel.
Een salade met garnalen, bosui en komkommer met een heerlijke zoete saus van onder andere
honing en citroensap. Deze salade met garnalen kan als voorgerecht worden opgediend, maar is ook
erg lekker als bijgerecht of tussendoortje. Dien de garnalen op in een hoog glas.

Tips:

  1. Serveer tip, in plaats van de komkommer in stukjes te snijden, kan de komkommer ook uitgehold
    worden zodat de garnalen hierin gedaan kunnen worden. Snijd stukken komkommer van ongeveer 3
    centimeter in hoogte.
    Dit kan met en zonder schil, de komkommer wel goed wassen voor gebruik. Hol de komkommer
    voorzichtig uit door met een theelepel rondjes te draaien vanuit het midden van de komkommer, tot
    ongeveer de helft en schep hier de garnalen in die gemengd zijn met de bosui. Schenk er een beetje
    saus overheen.
  2. Gebruik de bladeren van witlof of sla om de garnalensalade in te leggen. Leg de bladeren in
    bloemvorm en verdeel hier de salade overheen.
  3. Voeg ook eens kleine blokjes tomaat toe aan de garnalensalade, was de tomaten en snijd ze in
    kleine blokjes en voeg ze tegelijkertijd met de komkommer toe aan de garnalen.
  4. Voor een zoetere smaak voeg dan kleine blokjes perzik toe aan de salade met garnalen.

Deel dit salade met garnalen recept:

Facebook