Rundvlees met de groentes uit de oven
Een mager gerecht met verschillende groenten; boordevol vitamines en smaak! Gebruik voor dit
gerecht een ovenschaal of bakvorm die je zowel op het vuur als in de oven kunt gebruiken. Door
eerst op het vuur te stoven en pas daarna in de oven, verkort je de bereidingstijd en wordt het vlees
minder snel droog. Uiteraard kun je zelf variëren met verschillende soorten groenten; houd daarbij
wel rekening met de gaartijd. Groenten die sneller gaar zijn zoals courgette, snijd je in grotere
stukken dan groenten met een langere kooktijd zoals wortel. Ook met het soort vlees kun je variëren,
ik heb hier gekozen voor zacht rundvlees omdat dat het magerst is.
Ingrediënten
500 gram zacht rundvlees
1 ui, fijngeraspt/-gemalen
2 tomaten, in partjes
1 rode paprika, in reepjes
1 flinke wortel, in halve plakjes
1 rode ui, in plakjes
paar druppeltjes olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
snufje nootmuskaat
1/2 tl paprikapoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de olijfolie in de ovenschaal en zet hem op het vuur, doe alle ingrediënten erbij. Bak alles
zachtjes, onder regelmatig roeren, gedurende 10 minuten. Zet de schaal in de oven en bak nog 20
minuten, of tot het vlees gaar is.
Lekker met gekookte (volkeren)rijst.