Ovenschotel van zoete aardappelen en pecannoten

Dit recept is afkomstig uit de USA en is een typisch bijgerecht voor het Thanksgiving diner. Normaal
gesproken worden er veel zwaardere ingrediënten gebruikt maar deze versie is speciaal voor mensen
die op hun gewicht en hun gezondheid letten. Zoete aardappel zit overigens boordenvol
voedingsstoffen, dus kun je het met een gerust hart eten!

Ingrediënten

Bakspray
5 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
80 ml honing
1 ei
1 tl kaneel
1/4 tl nootmuskaat
1/8 tl gemberpoeder
zout
1 el bruine suiker
75 gram gemalen pecan noten

Bereiden

Verhit de oven voor op 175 graden en spray een ovenschaal in met de bakspray.
Breng een laag water aan de kook in een stoompan en doe de aardappelblokjes in het stoommandje.
Stoom de blokjes in 20 -25 minuten gaar. Doe ze in een kom en laat ze een beetje afkoelen. Voeg de
honing, het ei, 1/2 tl kaneel, de nootmuskaat, gember en 1/2 tl zout toe en mix er met de handmixer
een glad en luchtig mengsel van.
Doe de puree in de ovenschaal en maak de bovenkant glad met een lepel.
Meng de bruine suiker, gemalen noten en de rest van de kaneel en strooi dit mengsel over de
aardappelpuree.
Bak in ongeveer 40 – 45 minuten gaar totdat de randjes goudbruin begint te kleuren.

Deel dit ovenschotel van zoete aardappelen en pecannoten recept:

Facebook