Deze kip sateetjes zijn eens een keer wat anders. De sesam- en maanzaadjes zorgen voor een lekker
knapperige korstje vol voedingsvezels. Wil je het mager houden, dan serveer je er uiteraard geen
pindasaus bij. Combineert prima met gestoomde groente, zoals broccoli, en rijst. Ook lekker als
snack!
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet, in smalle reepjes gesneden
- handje knoflookvlokken
- handje uienpoeder
- 1 tl. grof zeezout
- hand sesamzaadjes
- hand maanzaadjes
Hoe gaat de bereiding?
-
- Week de satestokjes in water, terwijl je de kip snijdt(als je het half invriest snijdt het makkelijker!).
-
- Rijg de kip op de stokjes. Meng de overige ingrediënten door elkaar op een bord. Rol de kip door dit mengsel en leg het op de bakplaat.
-
- Doe de sateetjes onder de grillstand in de oven tot ze aan beiden kanten mooi bruin en gaar zijn. Dit kan op +- 12 min op 210 graden.
Pindasaus erbij?
Verhit de pindasaus in een klein steelpannetje – behalve het water. Roer goed door.. Is de pindasaus te dik? Voeg dan wat van het water toe. Dit is een beetje afhankelijk van de pindsaus die je gebruikt, dus blijf vooral roeren.
Laat de pindasaus niet koken. Verwarmen is voldoende!