Gepocheerde tongfilets

Vis is gezond en, als je het tenminste niet frituurt of met vette sauzen serveert, ook nog eens erg
mager. Zelfs de vette vissoorten passen goed in een vermageringsdieet, de vetten die de vis bevat
zijn juist erg goed voor je. Platvis, tong dus ook, is een vissoort met een zeer verfijnde smaak die
eigenlijk maar weinig nodig heeft. Geen toeters en bellen dus, maar een heel eenvoudige manier om
deze vis te bereiden. Lekker met aardappelpuree en gestoomde groenten.

Ingrediƫnten

4 grote tongfilets
het sap van een halve citroen
2 worteltjes, in stukjes
1/2 ui
4 takjes peterselie
20 gram zout
Voor de garnering: 4 toefjes peterselie, 2 schijfjes citroen, gehalveerd

Bereiden

Breng 1 liter water met citroensap, worteltjes, ui, peterselie en zout aan de kook en laat het 20
minuten op laag vuur trekken. Was ondertussen de vis en verwijder eventuele onregelmatigheden
(achtergebleven huid of graten). Leg de tongfilets voorzichtig in de kokende bouillon en laat ze
(afhankelijk van de grootte) ongeveer 10 minuten pocheren. Haal de filets er voorzichtig met een
schuimspaan uit en leg ze op een voorverwarmde schaal. Garneer met de toefjes peterselie en de
schijfjes citroen.

Deel dit gepocheerde tongfilets recept:

Facebook