Gegrilde kipfilet met eigengemaakte pesto en farfalle

Grillen is een gezonde manier om kip te bereiden. Daarnaast is het ook mager en erg lekker. Dit
recept is anders dan anders, een beetje met Italiaanse invloed. Lekker met gekookte of gestoomde
groenten of een salade.

Ingrediƫnten

Bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de grillpan die je licht invet met olijfolie. Bestrooi de kip met zout en peper en leg ze in de hete grillpan. Grill ze in ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de kip) aan beide kanten gaar en goudbruin en bedruppel ze ondertussen, indien nodig, met wat extra olie.
Terwijl de kip op het vuur staat, maal je de peterselie, knoflook, kaas, walnoten en het citroenrasp in de keukenmachine of staafmixer fijn. Voeg vervolgens de rest van de olie toe en maal tot een mooie, gladde pesto ontstaat. Meng de pesto door de pasta. Snijd de kip in schuine plakken. Schep op elk bord wat pasta met ernaast een paar plakken kipfilet.

Deel dit gegrilde kipfilet met eigengemaakte pesto en farfalle recept:

Facebook