Franse uiensoep

De enige echte Franse uiensoep, gloeiend heet opdienen met stokbrood en gesmolten kaas. Deze
soep kan erg bijzonder worden wanneer er, vlak voordat het wordt geserveerd, een klein scheutje
port door heen geroerd wordt. Ook de toevoeging van wat grof verkruimelde blauwe schimmelkaas
is heerlijk.

Personen: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Calorie├źn: 285 kcal

Ingredi├źnten

Bereiding

Snij de uien in halve ringen. Fruit de uien met een mespuntje suiker en de knoflook in de margarine
en laat dit ongeveer 10 minuten op een laag vuur doorbakken. Vergeet niet af en toe te roeren.
Voeg hier de bloem aan toe en verwarm het geheel goed op. Voeg hier al roerend de bouillon en de
wijn bij en strooi er een beetje tijm over. Laat dit ongeveer 15 minuten koken. Voeg eventueel nog
wat zout en peper naar smaak toe.
Warm een oven of grill voor. Schenk de soep in twee kommen en leg hier een plakje stokbrood in.
Strooi wat geraspte belegen kaas op het stokbrood en zet de kommen in de oven of onder de grill
totdat de kaas verkleurd is.

Tips:

Uiensoep kan erg bijzonder en lekker worden wanneer er een klein scheutje port doorheen wordt
geroerd vlak voordat het wordt opgediend. Ook een beetje grof verkruimelde blauwe schimmelkaas
over de soep heen strooien is heerlijk.
Uien kunnen een prima basis zijn voor soep. De soep wordt heel lekker wanneer u de ui ringen extra
lang stooft. Daardoor verdwijnt de scherpe smaak van de ui en blijft een heerlijke zoete smaak over.
Met dunne reepjes roer gebakken rundvlees, venkel en aardappelen kan dit gerecht ook als
hoofdgerecht gebruikt worden.

Deel dit franse uiensoep recept:

Facebook