Entrecote met witlof

Deze entrecote met een lichte jus van kruiden wordt geserveerd met witlof en aardappelen. Dit kan
ook met andere groenten en aardappelpuree.

Personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Calorie├źn: 395

Ingredi├źnten

Bereiding

Was de aardappelen en schil ze, eventueel de aardappelen halveren. Kook de aardappelen in ruim
water in ongeveer 15-20 minuten gaar. Om te controleren of de aardappelen gaar zijn, prikt u het
beste met een vork in de aardappel, als dit makkelijk gaat, zijn ze gaar.
Snijd de stronken van de witlof en haal eventuele bruine bladeren weg. Halveer de witlof in de lengte
en was het goed. Laat het vervolgens goed uitlekken en snijd het in stukken naar wens. Vul een pan
met een klein laagje water en breng de witlof samen met het suikerklontje en een beetje zout aan de
kook. Laat de witlof in ongeveer 20 minuten gaarkoken.
Halveer de knoflook die ontdaan is van zijn vel en smeer dit op het vlees. Kruid het vlees met zout en peper en verdeel dit goed over de entrecotes.
Snijd het plakje ham in dunne repen. Verhit een pan met de margarine en bak de knoflook, ham en 2 laurierbladeren ongeveer in 3 minuten totdat ze zacht zijn. Haal het uit de pan en leg het apart.
In dezelfde pan, met dezelfde margarine bak de entrecotes in ongeveer 6 minuten bruin, draai het
vlees regelmatig om zodat beide kanten goed bruin worden. Verwijder het vlees en wikkel het
eventueel in aluminiumfolie om het warm te houden.
Maak nu de jus door het bouillon in dezelfde pan te gieten en goed te roeren zodat alles loskomt er
een mooie jus ontstaat.
Voeg hierna het mengsel wat eerder apart is gezet, repen ham, laurierbladeren en knoflook toe aan
de jus en voeg ook de citroenschijf toe. Laat dit even koken. Voeg tenslotte de peterselie toe aan de
jus, dit kan gedroogde peterselie zijn maar ook verse gehakte peterselie is erg lekker.
Zet het vuur laag en warm de entrecotes weer op door ze even in de jus te leggen.

Tips

Om te voorkomen dat witlof bruin wordt besprenkel de bladeren met een beetje citroensap.

Deel dit entrecote met witlof recept:

Facebook