Recept: Bananenbrood

tags: #brood

Bananenbrood

Ingredienten

Bereiding

Voeg de eieren en de suiker samen in een grote kom en klop dit gedurende 5 minuten op. Voeg hier voorzichtig de gepureerde banaan, appelmoes, melk, olie en de vanille aan toe en klop dit goed door tot er een glad mengsel ontstaat.

Zeef de bloem, bakpoeder, zout en bak soda in een aparte kom. Voeg dit mengsel toe aan de andere kom waar het mengsel van banaan inzit. Meng alles grof maar wel goed door elkaar en schep al roerend de walnoten erbij, zorg voor een glad beslag.

Giet dit beslag in de ingevette vorm en zet dit in het midden van de oven. Laat het 1 uur bakken
totdat het brood klaar is. Dit is te controleren door bijvoorbeeld een sat├ęprikker in het midden te
steken. Als de prikker er droog en schoon uitkomt, is het brood klaar.

Tips:

Een lekker variatie op dit bananenbrood kan gemaakt worden door de melk te vervangen door magere yoghurt, de walnoten kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld zonnebloempitten en inplaats van gewone witte bloem gebruik maken van volkorenbloem voor een nog gezondere snack.

Eet het brood terwijl het nog warm is. Laat het wel een beetje afkoelen om verbranding te voorkomen.

Deel dit bananenbrood recept:

Facebook