Albondigas spaanse gehaktballetjes

Albondigas recept

Albondigas is een Spaanse gehaktbal die wordt geserveerd in een tomatensaus. Het is een populair recept en wordt vaak als tapas geserveerd. Om albondigas te maken, heb je gehakt, ui, knoflook, rijst, eieren, kruiden, tomatenpuree, olijfolie en water nodig. Begin door het gehakt te mengen met de ui, knoflook, rijst, eieren, kruiden en peper. Meng alles goed en vorm hier kleine balletjes van. Bak de balletjes in olijfolie en voeg de tomatenpuree toe. Laat de saus zachtjes koken en voeg eventueel wat extra water toe voor een dunner sausje. Breng de saus op smaak met zout, peper en andere kruiden. Serveer de albondigas met wat rijst of aardappelen.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit (190 graden Celsius).

  2. Meng in een grote kom de gehakt, ei, ui, knoflook, paneermeel, oregano, zout, peper, olijfolie en peterselie.

  3. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar tot er een homogeen gehaktbal ontstaat.

  4. Vorm met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

  5. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  6. Bak de albondigas in de oven gedurende 20 minuten.