Recept: Wittekoolsalade

tags: #witte kool

Witte Koolsalade

INGREDIENTEN

Bereiden:

Klop de eidooier, met het zout, peper, mosterd en suiker met een garde romig en lichtgekleurd. Gebruik hiervoor een hittebestendige kom of een klein pannetje. Plaats een grotere pan met een laag water op het vuur en breng het aan de kook, zet het vuur laag. Verdun de azijn met 100 ml water. Roer, in het begin druppelsgewijs, afwisselend azijn en olie door het los geklopte ei.
Zet de kom in de pan met heet water en verwarm het eimengsel al kloppend tot het begint te binden. Laat de slasaus afkoelen. Roer de paprika erdoor en schep de slasaus door de witte kool.

Variaties:

Je kunt zelf hier je eigen favoriete variaties mee maken. Het is bijvoorbeeld ook erg lekker om een stuk fijngesneden rode kool of wortel toe te voegen. Ook geraspte appel en rozijntjes doen het goed!

Deel dit witte koolsalade recept:

Facebook