Kipsticks met broccoli

We houden allemaal wel van gefrituurd eten, maar dat is vaak veel te vet. Als je op deze manier je
‘gefrituurde’ kip klaar maakt, is het veel gezonder. Maar wel net zo lekker!

Ingrediënten

Spray om in te vetten
2 Grote eieren
1 el. mosterd (dijon)
2 tl kerrie
1 tl gemalen komijn
zout naar smaak
200 -250 g volkoren paneermeel
3 kipfilets in strips gesneden
1 stronk broccoli in roosjes
150 ml ketchup
sap van 1 citroen

Bereiden

Verhit de oven voor op 200 graden. Zet een rooster op een vel bakpapier en spray het in met de
bakspray.
Klop de eieren los met de mosterd, 1 tl kerriepoeder, komijn en 1 tl zout. Mix het paneermeel met
1/2 tl kerriepoeder in een andere bak/schaal.
Doop de kipstrips in het eimengsel en bedek ze dan met het paneermeel. Plaats de kipvingers op het
rek en spray ze ook in met de bakspray. Bak de kipvingers ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze aan alle kanten mooie goudbruin en gaar
zijn.
Breng ondertussen een laag water in een stoompan aan de kook. Doe de broccoli in het stoomrekje
en stoom de roosjes in 8 -10 minuten beetgaar.
Mix de ketchup met het citroensap en het laatste beetje kerriepoeder in een klein bakje.
Serveer de kipsticks met de broccoli en kerrieketchup.

Deel dit kipsticks met broccoli recept:

Facebook