Gebraden koud vlees

Koud vlees is heel mager en past daarom in een gezond dieet. Je kunt voor dit recept kiezen voor een
mooi stuk rosbief, maar een stuk kalkoenborst kan ook prima. Het ideale van koud vlees is, dat je het
van te voren klaar kunt maken. Overigens kun je koud vlees ook uitstekend warm eten! Zelf maak ik
van het braadvocht altijd een lekker sausje door er gesneden champignons in te doen en het te
binden met een lepel bloem.
Je kunt dit vlees serveren bij een lekker zondags etentje met bijvoorbeeld aardappelpuree en
gestoomde broccoli. Van de restjes maak je de volgende dag een heerlijke sandwich!

Ingrediënten

1 stuk vlees van 1 à 1,5 kg
4 teentjes knoflook
zout & versgemalen zwarte peper
snufje nootmuskaat

Bereiden

‘Prik’ het vlees hier en daar in met de punt van een scherp mes. Snijd de knoflook in stukjes en stop
in elk gaatje in het vlees een stukje knoflook.
Smeer het vlees aan de buitenkant in met de kruiden en bind het met keukendraad in tot een
rollade. Wikkel de rollade in een stuk aluminiumfolie tot een stevig pakket. Vul een ovenschaal met
een laag water en leg het vlees erin. Het vlees moet ongeveer half onder water staan.
Zet de schaal in de oven en bak het vlees ongeveer 45 minuten tot 75 minuten. Afhankelijk van hoe
gaar je het vlees wilt hebben en hoe dik het stuk is. Haal de rollade uit de oven en laat hem afkoelen.

Verwijder de aluminium en snijd het vlees in mooie plakken en leg het op een serveerschaal.
Variatie; Snijd het vlees in de lengte in zodat je het open kunt vouwen tot een lap. In plaats van de
knoflook in stukjes te snijden, doe je het in de knijper. Wrijf dit over de lap vlees. Eventueel kun je nog gebakken ui en zongedroogde tomaatjes toevoegen. Rol de lap vlees op, bind hem in bereid het
verder zoals hierboven. Je kunt hier zelf talloze variaties mee maken.

Deel dit gebraden koud vlees recept:

Facebook