Gebakken knolselderij

We weten allemaal wel dat we meer groenten zouden moeten eten, maar vaak schiet het er toch bij
in. Soms is dat, bij mij tenminste, ook door een gebrek aan variatie en inspiratie. Knolselderij is een groente die de meeste mensen alleen in de groentesoep doen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden
met deze vitaminebommen. Hieronder volgt een heel eenvoudig, maar o zo lekker recept.

Ingrediƫnten

1 knolselderij
zout
paneermeel
boter

Bereiden

Schil de knolselderij en was hem. Snijd de knol in mooie plakken en kook ze in weinig water met een
snufje zout in een kwartiertje gaar. Schep de selderij uit de pan en laat de plakken uitlekken. Bewaar het kookvocht. Wentel de vochtige plakken in het paneermeel. Smelt de boter in een koekenpan met anti-aanbak laag en bak de plakken knolselderij aan beide kanten mooi goudbruin. Als alle plakken gebakken zijn, maak je met het kookvocht een jus van de overgebleven boter.
Roer de aanzet in de pan goed los en maak er een mooie jus van, gebruik zoveel kookvocht als nodig is. De rest van het kookvocht kun je invriezen en gebruiken voor sauzen en soepen.
Strooi er voor het serveren eventueel wat vers geknipte bieslook of peterselie over.

Deel dit gebakken knolselderij recept:

Facebook