Broccoli met chili en cashewnoten

Dit is nou typisch een gezond gerecht waarbij je alle kanten uit kunt. Het voldoet als vegetarische
maaltijd als je er wat rijstnoedels bijroert, het kan ook als bijgerecht bij witte rijst en kip. Broccoli is in
ieder geval één van de gezondste groenten die er zijn!

Ingrediënten

– 400 g broccoli
– 75 g cashewnoten
– 2 el olijfolie
– 1 rode chilipeper
– 1 teentje knoflook uit de knijper
– scheutje ketjap of Japanse sojasaus

Bereiden

Snijd de stronk van de broccoli (deze wordt niet gebruikt, maar als je hem wel meekookt, kun je er
later een heerlijke soep van maken) en verdeel hem in roosjes. Kook de broccoliroosjes in een paar
minuutjes beetgaar. Giet af. (Het kooknat en de stronk kun je met de staafmixer fijnmalen en
invriezen als basis voor soep).
Rooster de cashewnoten in een droge koekepan op hoog vuur tot ze gaan geuren. Houd ze apart.
Verwarm een wok en doe de olie, chili en knoflook erin en warm dit zachtjes op, ongeveer een
minuutje. Doe nu de cashewnoten en de broccoli erbij en schep alles goed om. Breng op smaak met
de ketjap.
Indien je rijstnoedels wilt toevoegen, doe dit dan vóór het toevoegen van de broccoli en
cashewnoten. Dan krijgen de noedels kans om aan alle kanten met de knoflook en olie te mengen en
te garen. Dit gaat wel heel snel!

Deel dit broccoli met chili en cashewnoten recept:

Facebook